Romania Student Tour ajunge în Maramureș

În perioada 26 – 29 august 2021, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti și UNESCO Pro Natura realizează etapă de teren a proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României.

Cu acest prilej, sunt programate deplasări în aria geografică a Maramureșului istoric, având ca obiective: ansambluri arhitecturale, tradiţii și obiceiuri din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice.

Read more ...

Câștigătorii Fotogeografica 2021

 De Ziua Internaţională a Tineretului, joi, 12 august, Fotogeografica 2021 și-a desemnat câstigătorii ediției XXV. Festivitatea de premiere  a avut loc on line și live-streamed și, în cadrul acesteia, a fost prezentat catalogul video Fotogeografica 2021 care conține, pe lângă fotografiile premiate la cele două secţiuni: patrimoniu cultural și patrimoniu natural din categoriile elevi/studenți și open, cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului (expo on line www.fotogeografica.ro și https://m.facebook.com/Fotogeografica. Premianții ediției XXV FOTOGEOGRFICA sunt:

Read more ...

Festivitatea de premiere Fotogeografica 2021

Joi, 12 august 2021, începând cu ora 17:00, se va desfășura on line și live-streamed festivitatea de premiere Fotogeografica 2021. https://web.facebook.com/events/586497835681540/

Cu acest prilej va fi prezentat şi catalogul video Fotogeografica 2021. Acesta va conţine, pe lângă fotografiile premiate pe cele două secţiuni: patrimoniu cultural și patrimoniu natural din categoriile elevi/studenți și open, şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului (expo on line www.fotogeografica.ro 2021).

Read more ...

Preselecții de noi membri la TS Podul

Teatrul Studențesc  ”Podul” din Casa de Cultură a Studenților din București anunță preselecție pentru noi membri. Preselecția  se va desfășura timp de două zile în perioada 10-11 iulie 2021, intre orele 15-20. Înscrierile și alte informații se pot obține prin email la adresa

Read more ...

Tabere studențești 2021

Ministerul Tineretului și Sportului a aprobat Metodologia de organizare a taberelor studențești în vacanța de vară.În perioada 06-11 iulie 2021 studenții pot solicita un loc în tabără prin completarea și depunerea unei cereri tip (anexa 4 din metodologie)
Informații cu privire la criteriile după care se acordă locurile în tabere, pașii de urmat, calendarul repartizării acestora și durata seriilor se regăsesc în Metodologia ”Tabere studențești” 2021 pe care o găsiți mai jos.

Read more ...

Anunț consultări ONGS privind destinațiile în tabere studențești 2021

Marți, 06 iulie 2021, ora 12:00  la sediul nostru din Calea Plevnei 61, sect. 1, București, invităm la consultări privind destinațiile taberelor studențești 2021 unul/doi reprezentanți ai organizațiilor studențești legal constituite la nivel de UPB (Universitatea Politehnică București) , ASE (Academia de Studii Economice din București), UMF (Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”) și UB (Universitatea București).

Read more ...

Spectacol de teatru de animație cu păpuși în ContACT

"Închide ochii și ai să vezi mai bine"- primul spectacol de teatru de animație cu păpuși creat pentru publicul larg și adaptat publicului cu dizabilități din România realizat de ”Școala de joacă” și UNATC va fi prezentat în aer liber vineri, 2 iulie, ora 19.00 la Grădina Botanică „D. Brândză”, București, Zona de picnic, în cadrul festivalului “Zilele teatrului studențesc de animație ContACT”, ed. a II-a, propus de Casa de Cultură a Studenților din București.

Read more ...

Anunț și procedură de selecție și acreditare temporară proiecte

Urmare a aprobării de către Ministerul Tineretului și Sportului a Calendarului de activități proiecte studențești al Casei de Cultură a Studenților din București pentru perioada iulie-decembrie 2021, publicăm: 

Arhiva on line Muzeul Rockului din România

Arhiva Muzeul Rock din România își are în Casa de Cultură a Studenților București un adevărat pilon de susținere. O instituție prin care au trecut, în cei peste 80 de ani, sute de mii, dacă nu milioane de tineri. Un edificiu unde și-au întâlnit prietenii și artiștii preferați, gazdă deopotrivă pentru numeroase cercuri, cluburi tematice, săli de repetiții pentru sute de formații pop-rock celebre, scenă pentru mii de concerte, de la muzica cultă și corală la jazz, folk, pop-rock. Aici au funcționat dirijori, soliști, instrumentiști, îndrumători muzicali și DJ-i.

Read more ...