inscrieri în festivalul de teatru al absurdului

            În perioada 22-25 noiembrie 2018 va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti cea de a XXIV-a ediţie a Festivalului National Studenţesc de Teatru Absurd „EUGÈNE IONESCO” . Festivalul adresează trupelor de teatru afiliate caselor de cultură ale studenților din țară și universităților iar spectacolele care vor fi prezentate în festival trebuie să fie spectacole de teatru al absurdului. Trupe de teatru de amatori care activează în cadrul universităților bucureștene și doresc să joace în festival sunt invitate să citească condițiile de participare, să completeze fișa tehnică și să ne-o retrimită până cel mai târziu, 28 septembrie 2018.  CONDIŢII DE PARTICIPARE:

Read more ...

Universitatea Studențească CENTENAR 2018

În perioada 10 - 17 septembrie 2018 Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Activități și Tabere pentru Studenți organizează proiectul ”Universitatea Studențească CENTENAR 2018” care presupune organizare de cursuri de:

Modul I : comunicare
Loc de desfăsurare: Centrul de Agrement ”2MAI”
Modului II : managementul voluntarilor
Loc de desfăsurare: Centrul de Agrement ”2MAI”
Modului III: scriere de proiecte
Loc de desfăsurare: Centrul de Agrement ”Sovata”

Casa de Cultură a Studenților din București are alocate pentru studenți 3 locuri la cursurile de comunicare, 3 locuri la managementul voluntarilor și 4 locuri la cursul de scriere de proiecte.

Read more ...

Hobby - cultor

Lansăm platforma de ocupațiuni relaxate. Hobby-cultor reprezintă un incubator în care oameni pasionați pot preda și altora din entuziasmul lor și în care oameni curioși pot dobândi noi abilități. 

Ai o pasiune pentru ceva? Este ceva pe lumea asta care-ți face inima să tresalte? Vrei să împărtășești și altora din entuziasmul tău? 

Sau 

Te-ai plictisit de viața de student, de aceleași ieșiri în Centrul Vechi sau prin cluburile din regie? Vrei să-ți faci prieteni noi și în același timp să înveți lucruri noi? Ai vreo pasiune ascunsă, dar neîmplinită?  De acum la Casa de Cultură a Studenților din București ai posibilitatea

Read more ...

#20 Cenaclul literar-muzical ”Marin Preda”

Vă așteptăm la Casa de Cultură a Studenților București, joi 14 iunie 2018, ora 19:00 la o nouă ediție a Cenaclului literar-muzical ”Marin Preda” ce se va desfășura în sala ”Toma Laurențiu”(etajul II)In programPoezie scrisă de: Mariana David , Maria Fitcal, Anca Marinela Chiser. Recital de șansonete: Dana Florian, Călin Costache prezentat de actrița Veronica Gheorghe.

Read more ...

Zilele Prieteniei - 2018

Schimbul Cultural "Zilele Prieteniei" este un spectacol de folclor autentic, de muzică și dansuri populare românești, ce se desfășoară an de an în București.
Spectacolul va avea loc sâmbătă, 2 iunie 2018 de la ora 18:00 în sala de spectacole ”Toma Laurențiu” a Casei de Cultură a Studenților din București. Intrarea este liberă.
Ajuns deja la a V-a ediție, evenimentul

Read more ...

Romania Student Tour 2018

În perioada 25 – 28 mai 2018, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti realizează prima etapă de teren, din acest an, a proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României. Cu acest prilej, sunt programate deplasări în aria geografică a județului Sibiu, având ca obiective: ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice.

Read more ...

Program Fotogeografica 2018

Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti vă invită să participaţi la ediţia a XXII-a a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica”. Lucrările selectate de juriu vor fi expuse în Foaierul Media al Teatrului Național ”I.L.Caragiale” București în perioada 9-24 mai 2018, vernisajul urmând a avea loc miercuri, 9 mai 2018,  ora 18:30.
Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel național din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii și tradițiilor românești. Manifestarea propune și o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică. Ediția din acest an este dedicată centenarului Marii Uniri. Intrarea este liberă.

Program Fotogeografica ed. a XII-a,  9 - 24 mai 2018

Read more ...

Tabere Studențești 2018

Ministerul Tineretului și Sportului a publicat pe site-ul propriu Metodologia privind organizarea și desfășurarea Programului Național ”Tabere studențești 2018”. Studenții interesați de obținerea unui loc în tabără, pot completa și depune cererea tip (anexa nr.4) la secretariatele facultăților în perioada 24 aprilie - 22 mai 2018. Așa cum este prevăzut în

Read more ...