Transilvania, inima României

Vineri, 16 noiembrie 2018, ora 19 00, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti din calea Plevnei, nr. 61, sect. 1, va avea loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului „Transilvania, inima României din cadrul proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

”Transilvania, inima României”  ne introduce într-o lume fascinantă, cuprinsă într-o suită de povești iconice inedite și este al 11-lea catalog din colecția Romania Student Tour, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Read more ...

Ansamblul folcloric ”Doinița” împlinește 10 ani de activitate

Zece ani cu bune și cu grele, cu repetiții intense și obositoare, cu spectacole reușite, cu deplasări în destinații pe care doar le visam sau cu timp petrecut împreună cu dansatori din toată țara. In anul Centenar pentru România, sărbătorim primul deceniu de activitate împreună! Împreună cu ansamblurile folclorice cu care am colaborat de-a lungul timpului și alături de dumneavoastră, publicul, care ne-a susținut și ne-a încurajat să ne continuăm activitatea!

Read more ...

80's SOUND

Corul Sound - dirijor Voicu Popescu, ne invită la un spectacol, nu la un simplu concert marți, 13 noiembrie, ora 19.00  la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu. Pentru că este an de centenar, „soundiștii”, cum le place să li se spună, ne vor trece mai întâi prin tradițiile românești – de la o surprinzătoare melodie de bucurie a țăranilor care au... scăpat de un hain vătaf, până la ceva ce ne va aduce aminte de fetele de la Căpâlna și chiar... o veritabilă nuntă. Vom asista apoi la o premieră națională: unele dintre cele mai faimoase șlagăre românești, reinterpretate și aranjate pentru cor. Nu într-o manieră clasică, rigidă – ci într-un stil viu, actual, care, pe de o parte, păstrează cele mai frumoase linii melodice, pe de alta aduce un omagiu unor compozitori astăzi pe nedrept uitați. Cei ce nu știu aceste șlagăre vor fi surprinși; cei ce au copilărit cu ele și le vor aminti cu plăcere și se vor bucura de revenirea lor.

Read more ...

#10 Mica săptămână de muzică veche

Concerte de Muzica Veche (medievala, renascentista si traditionala) în perioada 9-11 noiembrie 2018. Vor cânta și ne vor încânta în sala Pod din Casa de Cultură a Studenților București:
Cimpoierii din Transilvania - Hunedoara - 9 noiembrie, ora 19.30
Spiritual Season - Ucraina- 10 noiembrie, ora 19.30
Truverii - Bucuresti- 11 noiembrie, ora 19.00

Read more ...

Remember Mihaela Runceanu

Mihaela Runceanu, una dintre cele mai îndrăgite artiste din Epoca de Aur, nu a fost uitată de cei care i-au iubit melodiile, de foștii ei elevi și admiratori. Fun-Club-ul ”Mihaela Runceanu” și Casa de Cultură a Studenților din București vă invită la un  remember al cunoscutei interprete, joi, 8 noiembrie 2018 de la ora 19.00.

Read more ...

Movie Of Us

O nouă întâlnire la Clubul de folk din  Casa de Cultură a Studenților București va avea loc  miercuri 7 noiembrie 2018 , ora 19:00 în  sala Pod (et.IV), unde sunteți invitați la concertul "Movie Of Us" susținut de Răzvan Drăgan. Intrarea este liberă. 

Eveniment pe FB/CCSBuc

Read more ...

încă un Atelier - Leadership prin actorie (sesiunea 8)

Încă un Atelier este un curs de leadership cum nu te-ai aștepta. Spunem asta pentru că   noi folosim de exerciții prealute din antrenamentul actorilor pentru dezvoltarea ta ca lider și a relațiilor tale cu cei din jur. Dead-line înscrieri: 6 noiembrie 2018. Detalii despre încă un Atelier:

Read more ...

E noiembrie, jucăm teatru al absurdului

Anul acesta, Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru al Absurdului “Eugène Ionesco” se va derula în perioada 23-25 noiembrie 2018 . Sunt invitate și vor susține spectacole trupe de teatru studențești afiliate caselor de cultură ale studenților din țară și universităților. Spectacolele sunt programate succesiv pentru a permite participanților să-și cunoască munca. Festivalul

Read more ...

Gala Tineretului din România 2018

Inițiată și organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, Gala Tineretului din România are drept scop recunoașterea contribuției tinerilor, prin proiecte și inițiative în perioada 2017-2018, la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Aflată la a cincea ediție, Gala Tineretului din România 2018 va avea loc  în data de 10 noiembrie 2018 la Baia Mare. Formularele de candidatură, depuse în perioada  28 septembrie – 22 octombrie 2018, vor fi

Read more ...