Can you hear me?

mozaic coral cu lucrări de autori contemporani din sec. XX și XXI

Vă invităm cu drag la un spectacol de muzică contemporană de o factură ieșită din tiparele obișnuitului, prin folosirea pe lângă cântul coral a unei varietăți de expresii artistice, completate cu intervenția unor instrumente compatibile cu cântul coral (orgă, percuție, pian, etc.), spectacol ce va aborda un repertoriu complex, va combina mai multe genuri muzicale, nu doar ca entități separate, ci chiar în interiorul aceleiași lucrări. Prezentat și cu prilejul aniversării a 80 de ani de activitate ai Casei de Cultură a Studenților din București,

concertul va fi susținut de Corul de Copii Radio și de Corul Sound. Spectacolul va aduce în atenția publicului atât lucrări aparținând compozitorilor români contemporani, a căror valoare va fi scoasă în evidență prin prezentarea în asociere cu imagine sau mișcare, cât și lucrări contemporane din repertoriul internațional, demonstrându-se astfel valoarea și perfecta încadrare a lucrărilor românești în peisajul muzical coral mondial. Este un concert care face parte dintr-un proiect mai amplu, “Can you hear me?” - mozaic coral cu lucrări de autori contemporani din sec. XX și XXI, inițiat de Corul Sound de la Casa de Cultură a Studenților București și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Dirijori:
Voicu Popescu - Corul de Copii Radio și Corul Sound 
Răzvan Rădos - Corul de Copii Radio

la pian: Magdalena Faur

 Loc de desfășurare:

Casa de Cultură a Studenților București (sala Mare, etaj II)
Vineri 3 noiembrie 2017, ora 19:00

 INTRAREA LIBERĂ

Ne găsiți și pe FB/CCSBuc, FB/SOUNDChoir

www.ccs.ro

Parteneri media: gratuitor.ro, bucharestculturalevents.com, umblat.ro.

CORUL DE COPII RADIO
            Înființat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluție spectaculoasă încă de la apariția sa în peisajul muzical românesc. Fondatorul său, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicică și Eugenia Văcărescu Necula, au contribuit decisiv la destinul artistic al ansamblului, făcând din acesta o adevărată școală de educație prin muzică a tinerelor generații. Aici și-au deschis calea carierei artistice Ileana Cotrubaș, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu, Cristina Radu si mulți alții.
Performanțele corului sunt permanent valorificate în emisiuni de radio și televiziune, în înregistrări radiofonice speciale și în apariții discografice. Recitalurile, concertele “a cappella”, contribuțiile aduse interpretărilor unor capodopere vocal-simfonice, alături de Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu, Filarmonica din München, Orchestra de Stat Bavareză, sub bagheta unor dirijori de notorietate ca Iosif Conta, Ludovic Bács, Horia Andreescu, Cristian Badea, Jing Wang, Lawrence Foster, Wayne Marshall, Zubin Mehta, au dezvăluit calitățile interpretative de excepție ale formației. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA și Canada, au adus tinerilor artiști prețioase distincții și premii și au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federația Corurilor din U.E., a titlului de AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE.
            În ultimii ani, ansamblul explorează noi forme de expresie artistică, îndreptându-se către manifestări conceptuale și de cooperare culturală ca Songbridge, Brundibar, Les Instants Sacrés, Amadeus, Adiemus, Strălucirile apei, Amprente, Instantanee moderne și contemporane și Esther. În 2008, Corul de Copii Radio a fost invitat să prezinte spectacolul multimedia Romanian Roots la Simpozionul Mondial de Muzică Corală, organizat la Copenhaga de Federația Internațională a Muzicii Corale. În cadrul Festivalului International George Enescu din 2011, formația a prezentat în premieră un program a cappella cu proiectul For the beauty of the Earth. Concertele - spectacol Salut voios de pionier, În lumea lui Walt Disney, alături de tradiționalele concerte de Crăciun și de alte evenimente speciale, au îmbogățit aria repertoriala și experiența de scenă a formației, care a împlinit, în 2015, 70 de ani de existență.

CORUL SOUND
            Corul SOUND a luat ființă în anul 1994, ca formație corală mixtă a Casei de Cultura a Studenților din București, având în componența sa studenți și absolvenți din diverse facultăți bucureștene. Repertoriul este creat pentru a atrage un public cât mai larg și se structurează pe lucrări din patrimoniul românesc și universal. Ansamblul parcurge marile epoci creatoare de la muzică medievală la creații contemporane și abordează cu succes lucrări din zona divertismentului muzical.
            Forme de manifestare artistică:
- înregistrări speciale pentru Societatea Română de Radiodifuziune
- emisiuni “live” la posturi naționale și private de radio și televiziune
- recitaluri și concerte în centre culturale și în centre studențești din București, Brașov, Costinești, Buzău, Ploiești, Sinaia, Bușteni, Mangalia, Arad și Timișoara
- serial de Concerte Extraordinare de Muzica Americană organizate la Ateneul Roman, Studioul de Concerte al Radiodifuziunii Române, Palatul Cotroceni, Palatul Șuțu, Aula Facultății de Drept, Palatul Culturii din Arad, Filarmonica de Stat din Timișoara, Cazinoul și Casa memorială “George Enescu” din Sinaia, în colaborare cu dirijorul și pianistul american de origine română, Valentin Radu
- festivaluri naționale
- festivaluri internaționale
- turnee artistice-umanitare – Belgia (1999), organizat cu parteneriatul asociației “Help ons Helpen” în beneficiul unor persoane defavorizate din București
- participări la concursuri internaționale.

CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR BUCUREȘTI
             Casa de Cultură a Studenților din București se află la ceas aniversar în acest an: 80 de ani de existență și activitate continuă păstrând aceeași menire: de a contribui la educația non formală a tinerilor, îndeosebi a studenților.
             Perioada studenției este, poate, cea mai ferventă perioadă din viața unui tânăr: perioada când se desăvârșește pentru profesie, perioada în care se maturizează, perioada în care leagă prietenii care îî vor rămâne toată viața. Iar Casa de Cultură a Studenților din București este acel loc unic în București, deschis pentru toți studenții bucureșteni.
             Nu mai suntem un trendsetter socio-cultural așa cum am fost până în 1989. Dar, cursuri, trupe, formații, cluburi au continuat să existe și să aibă activitate cu tinerii. chiar dacă toate acestea sunt vitregite de decenii de prefaceri şi convulsii politico-sociale. În toate formele de manifestări cultural artistice și educative pe care le organizează Casa de Cultură a Studenților din București, instituție subordonată în prezent Ministerului Tineretului și Sportului,  nu a dărâmat tradiții culturale ci a reușit să fructifice experiența generațiilor trecute adaptându-se vremurilor și transformărilor intervenite în societatea românească după anul 1989.