Mica săptămână de muzică veche, ed a IX-a

 În asaltul gălăgios și bulversant al timpului contemporan, când armonia şi bucuria muzicii este lăsată deoparte în favoarea zgomotului, când contemporanul ne aleargă prin viaţă sau când milioanele de biţi ne ţintuiesc în faţa radiaţilor luminoase în ideea destinderii, încercăm să ne reîntoarcem către izvoarele culturii, redescoperind şi recuperând identităţi culturale. Dorinţa noastră este de a reda tinerilor, şi nu numai lor, bucuria de odinioară a muzicii, a vieţii, a reda  identitatea culturală europeană care trebuie să stea la baza casei unite a Europei. Pe parcursul a trei zile (10 –12 noiembrie 2017) la Casa de Cultură a Studentilor din București se vor prezenta

concerte de muzică medievală, renascentistă, barocă şi tradiţională veche. Vor susține recitaluri: Cristi Lazăr (lăută),  Cristi Mihai Cohal (voce) din Iași, Grupul Eriney (Bulgaria)  și Grupul de muzică medievală și tradițională Truverii din București, gazde ale acestui eveniment.

 Program concerte:

10 noiembrie 2017, ora 19:30

Cristi Lazăr (lăută),  Cristi Mihai Cohal (voce)

 

11 noiembrie 2017, ora 19:30

Grupul Eriney (Bulgaria) 

 

12 noiembrie 2017, ora 19:30

Grupul de Muzică medievală și Tradițională ”Truverii” din Casa de Cultură a Studenților din București

spectacol prezentat cu prilejul aniversării a 80 de ani de activitate ai Casei de Cultură a Studenților din București

Loc de desfășurare:

Casa de Cultură a Studenților București (sala Pod, etaj IV)

Intrarea este liberă în limita a 80 de locuri.

 

Ne găsiți și pe FB/CCSBuc

 www.ccs.ro

Parteneri media: gratuitor.ro, bucharestculturalevents.com, umblat.ro.

 

CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR BUCUREȘTI

            Casa de Cultură a Studenților din București se află la ceas aniversar în acest an: 80 de ani de existență și activitate continuă păstrând aceeași menire: de  a contribui la educația non formală a tinerilor, îndeosebi a studenților.

            Perioada studenției este, poate, cea mai ferventă perioadă din viața unui tânăr: perioada când se desăvârșește pentru profesie, perioada în care se maturizează, perioada în care leagă prietenii care îî vor rămâne toată viața. Iar Casa de Cultură a Studenților din București este acel loc unic în București, deschis pentru toți studenții bucureșteni.

            Nu mai suntem un trendsetter socio-cultural așa cum am fost până în 1989. Dar, cursuri, trupe, formații, cluburi au continuat să existe și să aibă activitate cu tinerii. chiar dacă toate acestea sunt vitregite de decenii de prefaceri şi convulsii politico-sociale.  În toate formele de manifestări cultural artistice și educative pe care le organizează Casa de Cultură a Studenților din București, instituție subordonată în prezent Ministerului Tineretului și Sportului,  nu a dărâmat tradiții culturale ci a reușit să fructifice experiența generațiilor trecute adaptându-se vremurilor și transformărilor intervenite în societatea românească după anul 1989.