#15 Cenaclul literar muzical ”Marin Preda”

 nouă ediție a Cenaclului literar – muzical ”Marin Preda” va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti joi 09 noiembrie 2017, ora 19:00.

Vor citi sau recita din creaţia proprie poeţii:

Teodor Morar

Mariana David

Cristina Firoiu

două prezențe constante ale Cenaclului „Marin Preda”:

Kethy Hardton, elevă la liceul de artă Nicolae Tonitza, cu un repertoriu de zeci de piese folk, multe compuse chiar de catre ea;

Nicu Nicuşor, un veteran al muzicii folk de calitate care va cânta atât compoziţii proprii, dar va prezenta şi un remember al Cenaclului „Flacăra”.

Muzica de sorginte populară  interpretată cu aplomb dar și cu sensibilitate, va aduce în scena două interprete super-talentate: Mariana David și Angela Săftoiu.

Muzica pop-rock va fi reprezentată de către primii boboci ai cursului de canto de anul acesta: studentele Georgiana Botezatu şi Ana Istrate.

Ca de obicei ne vor ajuta cu vocea, chitara şi la butoane Andreea Lupaşcu şi profesorul Bebe Astur.

Loc de desfășurare:

Casa de Cultură a Studenților București (sala Mare)
Joi 9 noiembrie 2017, ora 19:00

spectacol prezentat cu prilejul aniversării a 80 de ani ai Casei de Cultură a Studenților din București

 Ne găsiți și pe FB/CCSBuc, 

 www.ccs.ro

Parteneri media: gratuitor.ro, bucharestculturalevents.com, umblat.ro.

 Intrarea este liberă.

 

 CENACLUL LITERAR MUZICAL ”MARIN PREDA”

Este o manifestare  pornită din inițiativa doamnelor profesor de limba română Maria Fitcal și Georgiana Bărbulescu, a elevei  Camelia Moise, jurnalistei Rodica Oniga,  a editorilor de carte de poezie Lenus Lungu și Dănuț Deșliu și concretizată la Casa de Cultură a Studenților din București

Cenaclul invită publicul larg la muzică și poezie de calitate, lansări de carte, recitaluri literar – muzicale. Nucleul este format din elevi de la liceul ”Marin Preda” și studenți de la cursurile de canto și chitară din Casa de Cultură a Studenților București. Tinerii care doresc să se alăture cenaclului și să urce pe scenă, sunt încurajați să o facă, dacă își exprimă disponibilitatea.

 

CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR BUCUREȘTI

            Casa de Cultură a Studenților din București se află la ceas aniversar în acest an: 80 de ani de existență și activitate continuă păstrând aceeași menire: de  a contribui la educația non formală a tinerilor, îndeosebi a studenților.

            Perioada studenției este, poate, cea mai ferventă perioadă din viața unui tânăr: perioada când se desăvârșește pentru profesie, perioada în care se maturizează, perioada în care leagă prietenii care îî vor rămâne toată viața. Iar Casa de Cultură a Studenților din București este acel loc unic în București, deschis pentru toți studenții bucureșteni.

            Nu mai suntem un trendsetter socio-cultural așa cum am fost până în 1989. Dar, cursuri, trupe, formații, cluburi au continuat să existe și să aibă activitate cu tinerii. chiar dacă toate acestea sunt vitregite de decenii de prefaceri şi convulsii politico-sociale.  În toate formele de manifestări cultural artistice și educative pe care le organizează Casa de Cultură a Studenților din București, instituție subordonată în prezent Ministerului Tineretului și Sportului,  nu a dărâmat tradiții culturale ci a reușit să fructifice experiența generațiilor trecute adaptându-se vremurilor și transformărilor intervenite în societatea românească după anul 1989.