DOBROGEA la răscrucea timpurilor

Casa de Cultură a Studenților București vă invită marți, 14 noiembrie 2017, ora 18:30 la vernisajul expoziției de fotografie și lansarea catalogului “Dobrogea la răscrucea timpurilor”.
Este cel de al X-lea catalog din proiectul România Student Tour -program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural. Cu acest prilej va fi susținut un

program multicultural dedicat ”Zilei Dobrogei” și celebrării celor 80 de ani de activitate ai Casei de Cultură a Studenților din București.

Reprezentațiile artistice vor fi realizate de: ansamblul folcloric „Doinița” din Casa de Cultură a Studenților București, grupul vocal „Belka-Strelka” al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, ansamblul de dansuri greceşti „Ellas junior” de la Liceul Teoretic Bulgar Hristo Botev din Bucureşti, ansamblul „Zorea” al Uniunii Ucrainenilor din România, ansamblul „Fidanlar” al Uniunii Democrate Turce din România, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine - Universitatea București. 

Acţiunea se desfăşoară sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, având ca parteneri Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, Facultatea de Geografie - Universitatea București, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea, Parcul Natural Măcin, UNESCO ProNatura, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact/Universitatea București, Clubul Studenţesc de Artă Fotografică, National Geographic Romania, Cercetașii României–Centrul Local Sf. Nicolae București, Primăria Comunei Ostrov, Liceul Teoretic Bulgar Hristo Botev din Bucuresti, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Uniunea Democrată a Turcilor din România.

Intrarea este liberă.


Loc de desfășurare:
Casa de Cultură a Studenților București 
Marți 14 noiembrie 2017, ora 18:30 

Eveniment pe FB/CCSBuc

www.ccs.ro

Parteneri media: gratuitor.ro, bucharestculturalevents.com, umblat.ro.

 

DESPRE ROMÂNIA STUDENT TOUR

România Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că România Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

ANSAMBLUL FOLCLORIC ”DOINIȚA”

Ansamblul folcloric ”Doința”,  înființat în anul 2008 reprezintă ramura tânără a folclorului din Casa de Cultură a Studenților București. Deja se mândrește cu participări naționale și internaționale și cu aprecieri din partea persoanelor de specialitate. 
Repertoriul ansamblului este variat, cuprinzând dansuri populare din toate zonele țării: Oltenia, Muntenia, Dobrogea,Moldova, Banat, Bihor, Făgăraș, Năsaud, Maramureș și bineînțeles, Călușul, dansul reprezentativ al românilor. Fiecare dans este jucat în costumul specific zonei din care provine. De asemenea, taraful interpretează melodii de pe tot cuprinsul țării,  atât melodii de petrecere cât și melodii lente, doine.

FB/AnsamblulDoinita

 CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR BUCUREȘTI
             Casa de Cultură a Studenților din București se află la ceas aniversar în acest an: 80 de ani de existență și activitate continuă păstrând aceeași menire: de a contribui la educația non formală a tinerilor, îndeosebi a studenților. 
             Perioada studenției este, poate, cea mai ferventă perioadă din viața unui tânăr: perioada când se desăvârșește pentru profesie, perioada în care se maturizează, perioada în care leagă prietenii care îî vor rămâne toată viața. Iar Casa de Cultură a Studenților din București este acel loc unic în București, deschis pentru toți studenții bucureșteni.
             Nu mai suntem un trendsetter socio-cultural așa cum am fost până în 1989. Dar, cursuri, trupe, formații, cluburi au continuat să existe și să aibă activitate cu tinerii. chiar dacă toate acestea sunt vitregite de decenii de prefaceri şi convulsii politico-sociale. În toate formele de manifestări cultural artistice și educative pe care le organizează Casa de Cultură a Studenților din București nu a dărâmat tradiții culturale ci a reușit să fructifice experiența generațiilor trecute adaptându-se vremurilor și transformărilor intervenite în societatea românească după anul 1989.