Spectacolul muzical “Pentru voi muguri noi”

Spectacolul  “Pentru voi, muguri noi” va avea loc pe joi, 16 noiembrie 2017, ora 19:00 în sala mare de spectacole din Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, situată în calea Plevnei 61. Vor fi prezenți și vor vorbi spectatorilor compozitorul Ionel Bratu Voicescu, cel care în 1956 a urcat pe scena CCS București în calitate de pianist al orchestrei studențesti a facultății de medicină veterinară, precum și doamna Mirela Fugaru, compozitoare, interpretă și textieră de muzică folk și ușoară, cu o cariera de peste 40 de ani. Vor evolua pe scena noastră

pianistul Xenti Runceanu, fost compozitor și membru al formației “No Comment”, dar și Andreea Runceanu (prima vioara de la “Amadeus Electric Qvartet”) cea care a fost membră a unei formații de latino dance în cadrul CCS București într-un moment special dedicat marii interprete și profesoare Mihaela Runceanu.

Ne vor încânta pianistul și compozitorul Ionel Tudor, dar și soliști foarte cunoscuți precum Silvia Dumitrescu, Stela Enache sau Adrian Enache.

Vor cânta și alte vedete binecunoscute publicului larg: Marina Florea, Carmen Trandafir, Ioana Sandu, Carmen Anton, Dana Dorian, Geanina Olaru, Miki-Ex Kapital etc.

Deschiderea spectacolului va fi făcută de membrii generației tinere și explozive: Diana Frîncu, Andreea Lupaşcu, Ana Istrate și Georgiana Botezatu, studente pregătite la cursul de canto al CCS București organizat de Ana Pop și susținut de Bebe Astur, tineri care v-au pregătit o surpriză în data de 22 noiembrie 2017 tot aici, la noi aCASĂ.

Sperăm să fie o seară magică , un spectacol muzical-remember al intensei scene muzicale a anilor 1956-2017 reprezentată de Casa de Cultură a Studenților București, - "Preoteasa" cum o stiu cei mai mulți, în cei 80 de ani de existență, care constituie și un intro al  evenimentului care va avea loc luni, 20 noiembrie 2017.

Fiindcă istoria muzicii rock, pop, jazz și folk din România se împletește cu istoria Casei de Cultură a Studenților din București de peste șase decenii.

 Detalii despre întreg programul aniversar din luna noiembrie 2017 dedicat celebrării celor 80 de ani pe care i-a atins CCS București  sunt disponibile pe http://www.ccs.ro/  sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/CCSBuc/

 

“Pentru voi muguri noi”

Loc de desfășurare:

Casa de Cultură a Studenților București (sala Mare)
Joi, 16 noiembrie 2017, ora 19:00

Intrarea este liberă.

 

 

CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR BUCUREȘTI

            Casa de Cultură a Studenților din București se află la ceas aniversar în acest an: 80 de ani de existență și activitate continuă păstrând aceeași menire: de  a contribui la educația non formală a tinerilor, îndeosebi a studenților.

            Perioada studenției este, poate, cea mai ferventă perioadă din viața unui tânăr: perioada când se desăvârșește pentru profesie, perioada în care se maturizează, perioada în care leagă prietenii care îî vor rămâne toată viața. Iar Casa de Cultură a Studenților din București este acel loc unic în București, deschis pentru toți studenții bucureșteni.

            O istorie a Casei de Cultură a Studenților din București încă nu a fost scrisă. Și ar fi și o misiune dificilă. Fiindcă istoria instituției se împletește și, uneori, se și confundă, din anul 1956, cu istoria Uniunii Asociației Studenților din România (UASR) devenită în 1972 Uniunii Asociației Studenților Comuniști din România (UASCR) – care a avut sediul în clădire până în anul 1989 - dar și cu istoria personală a fiecăruia care, în anii tinereții sale, a trecut pe aici.

            Sunt zeci dacă nu sute de mii de persoane care au trecut prin Casa de Cultură a Studenților din București  fie ca simpli spectatori, fie ca membri într-o formație, cerc sau club, fie la un curs, fie voluntari în activitățile de organizare pe care le coordona UASCR-ul. Sunt zeci sau poate sute care și-au schimbat carierele după ce și-au descoperit un talent artistic. Sunt zeci poate sute care aici s-au cunoscut și, ulterior, și-au construit familii. 

            Nu mai suntem un trendsetter socio-cultural, așa cum am fost până în anii 90. Dar cursuri, trupe, formații, cluburi au continuat să existe și să aibă activitate și rezultate cu tinerii chiar dacă toate acestea sunt vitregite de decenii de prefaceri şi convulsii politico-sociale. Casa de Cultură a continuat să fie un laborator, un spațiu deschis tuturor tinerilor, cu precădere tuturor studenților, având în prezent colaborari permanente cu asociațiile studențești îndeosebi pe segmentul cultural-artistic şi educativ.

            În toate formele de manifestări cultural artistice și educative pe care le organizează, Casa de Cultură a Studenților din București, instituție subordonată în prezent Ministerului Tineretului și Sportului, nu a dărâmat tradiții culturale ci a reușit să fructifice experiența generațiilor trecute, adaptându-se vremurilor și transformărilor intervenite în societatea românească după anul 1989.