Hai la Hora Românească

Ansamblul folcloric DOINA al Casei de Cultură a Studenților din București prezintă spectacolul de muzică şi dansuri populare “Hai la Hora Românească” dedicat aniversării a 80 de ani de la înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti, joi 23 noiembrie 2017 ora 19.30.  Ansamblul folcloric DOINA al Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti, format din studenţi şi absolvenţi, este grupul-resursă în care studenţii şi tinerii din capitală învaţă specificul dansului şi portului popular naţional.

 Publicul iubitor de tradiţii va urmări 6 dansuri din diferite zone ale ţării, fiecare dans având costumul-port popular specific regiunii din care provine, precum şi muzică populară interpretată de soliştii vocali tineri şi talentaţi ai grupului artistic.

Cu vocile lor deosebite cei 6 solişti ai Ansamblului folcloric DOINA vor interpreta melodii tradiţionale româneşti, vesele şi antrenante, care atrag pe toată lumea la joc.

Vă aşteptăm cu plăcere !

Loc de desfășurare:

Casa de Cultură a Studenților București (sala mare de spectacole, etaj II)
joi 23 noiembrie 2017, ora 19:30

Intrarea este liberă.

Eveniment pe FB/CCSBuc
sau accesați site-ul: www.ccs.ro
și aflați și despre alte evenimente prilejuite de celebrarea a  80 de ani de activitate ai Casei de Cultură a Studenților din București la care sunteți bineveniți!

Parteneri media: gratuitor.robucharestculturalevents.comumblat.ro.

 ANSAMBLUL FOLCLORIC ”DOINA”

Ansamblul Folcloric Studențesc “DOINA ”  este printre primele ansambluri de amatori din țară, înființat în anul 1963 la Casa de Cultură a Studenților București. Primul maestru coregraf: Gheorghe Baciu, maeștri orchestră: Constantin Arvinte, Horia Crișan și Gheorghe Popa. Activitatea maestrului coregraf Ioan Baciu a fost continuată până în anul 1997 de maestrul coregraf Ioan Gubernicu. În prezent, coregraful ansamblului este Mihai Dobre, elev al maestrului Ioan Gubernicu.

În cei peste 50 de ani de activitate grupul artistic a câștigat o mare experiență de scenă, prin participarea la foarte multe evenimente interne sau internaționale. (www.ansambluldoina.blogspot.ro)

 

CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR BUCUREȘTI

Casa de Cultură a Studenților din București se află la ceas aniversar în acest an: 80 de ani de existență și activitate continuă păstrând aceeași menire: de  a contribui la educația non formală a tinerilor, îndeosebi a studenților.

Perioada studenției este, poate, cea mai ferventă perioadă din viața unui tânăr: perioada când se desăvârșește pentru profesie, perioada în care se maturizează, perioada în care leagă prietenii care îî vor rămâne toată viața. Iar Casa de Cultură a Studenților din București este acel loc unic în București, deschis pentru toți studenții bucureșteni.

 O istorie a Casei de Cultură a Studenților din București încă nu a fost scrisă. Și ar fi și o misiune dificilă. Fiindcă istoria instituției se împletește și, uneori, se și confundă, din anul 1956, cu istoria Uniunii Asociației Studenților din România (UASR) devenită în 1972 Uniunii Asociației Studenților Comuniști din România (UASCR) – ce a avut sediul în clădire până în anul 1989, și cu istoria personală a fiecăruia care, în anii tinereții sale, a trecut pe aici.

Sunt mii de persoane care au trecut prin Casa de Cultură a Studenților din București  fie ca simpli spectatori, fie ca membri într-o formație, cerc sau club, fie la un curs, fie voluntari în activitățile de organizare pe care le coordona UASCR-ul. Sunt sute care și-au schimbat carierele după ce și-au descoperit un talent artistic.

Nu mai suntem un trendsetter socio-cultural așa cum am fost până în anii ”90 Dar, cursuri, trupe, formații, cluburi au continuat să existe și să aibă activitate cu tinerii chiar dacă toate acestea sunt vitregite de decenii de prefaceri şi convulsii politico-sociale. Casa de Cultură a continuat să fie un laborator, un spațiu deschis tuturor tinerilor, cu precădere tuturor studenților având în prezent colaborari permanente cu toate asociațiile studențești indeosebi pe segmentul cultural- artistic și educativ.

În toate formele de manifestări cultural artistice și educative pe care le organizează Casa de Cultură a Studenților din București, instituție subordonată în prezent Ministerului Tineretului și Sportului,  nu a dărâmat tradiții culturale ci a reușit să fructifice experiența generațiilor trecute adaptându-se vremurilor și transformărilor intervenite în societatea românească după anul 1989.