#16 Cenaclul literar muzical ”Marin Preda”

O nouă ediție a Cenaclului literar – muzical ”Marin Preda” va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti joi 07 decembrie 2017, ora 18:00 - 21:00. Din program:

 Poezie:
Maria Fitcal
Mariana David

Invitat special: actorul Larry-Freddy

Recital muzica folk:
Kethy;

Muzica pop-rock:
Catalina Arapu/Georgiana Stanciu
Andreea Lupascu
Bebe Astur

Elevii Liceului Teoretic Marin Preda :
1.Trupa “No name” si Iulia Neacsu (prof. Maria Ungureanu)
2. Trupa de teatru Zâmbet de artist a Liceului Teoretic ”Marin Preda” prezintă sceneta ”Nu-i ușor să fii un înger” adaptare din limba engleză, după G.M.Larson (40 de minute)

3. Elevii clasei a 11-a D (prof. diriginte Mery Sănduleasa) vor prezenta:
x dans sportiv (Bostan Ramona)
si 4 soliști:
o Moise Cătălina (muzică pop);
o Ionescu Antonio (rap);
o Popescu Mihaela (folk);
o Popescu Andreea (muzica populară)

Loc de desfășurare:

Casa de Cultură a Studenților București (sala Mare)
Joi 07 decembrie 2017, ora 19:00

Ne găsiți și pe FB/CCSBuc, 

 www.ccs.ro

Parteneri media: gratuitor.ro, bucharestculturalevents.com, umblat.ro.

 Intrarea este liberă.

 

 

 CENACLUL LITERAR MUZICAL ”MARIN PREDA”

Este o manifestare  pornită din inițiativa doamnelor profesor de limba română Maria Fitcal și Georgiana Bărbulescu, a elevei  Camelia Moise, jurnalistei Rodica Oniga,  a editorilor de carte de poezie Lenus Lungu și Dănuț Deșliu și concretizată la Casa de Cultură a Studenților din București

Cenaclul invită publicul larg la muzică și poezie de calitate, lansări de carte, recitaluri literar – muzicaleNucleul este format din elevi de la liceul ”Marin Preda” și studenți de la cursurile de canto și chitară din Casa de Cultură a Studenților București. Tinerii care doresc să se alăture cenaclului și să urce pe scenă, sunt încurajați să o facă, dacă își exprimă disponibilitatea.

 

CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR BUCUREȘTI

www.ccs.ro

Casa de Cultură a Studenților din București se află la ceas aniversar în acest an: 80 de ani de existență și activitate continuă păstrând aceeași menire: de  a contribui la educația non formală a tinerilor, îndeosebi a studenților.

Perioada studenției este, poate, cea mai ferventă perioadă din viața unui tânăr: perioada când se desăvârșește pentru profesie, perioada în care se maturizează, perioada în care leagă prietenii care îî vor rămâne toată viața. Iar Casa de Cultură a Studenților din București este acel loc unic în București, deschis pentru toți studenții bucureșteni.

 O istorie a Casei de Cultură a Studenților din București încă nu a fost scrisă. Și ar fi și o misiune dificilă. Fiindcă istoria instituției se împletește și, uneori, se și confundă, din anul 1956, cu istoria Uniunii Asociației Studenților din România (UASR) devenită în 1972 Uniunii Asociației Studenților Comuniști din România (UASCR) – ce a avut sediul în clădire până în anul 1989, și cu istoria personală a fiecăruia care, în anii tinereții sale, a trecut pe aici.

Sunt mii de persoane care au trecut prin Casa de Cultură a Studenților din București  fie ca simpli spectatori, fie ca membri într-o formație, cerc sau club, fie la un curs, fie voluntari în activitățile de organizare pe care le coordona UASCR-ul. Sunt sute care și-au schimbat carierele după ce și-au descoperit un talent artistic.

Nu mai suntem un trendsetter socio-cultural așa cum am fost până în anii ”90 Dar, cursuri, trupe, formații, cluburi au continuat să existe și să aibă activitate cu tinerii chiar dacă toate acestea sunt vitregite de decenii de prefaceri şi convulsii politico-sociale. Casa de Cultură a continuat să fie un laborator, un spațiu deschis tuturor tinerilor, cu precădere tuturor studenților având în prezent colaborari permanente cu toate asociațiile studențești indeosebi pe segmentul cultural- artistic și educativ.

În toate formele de manifestări cultural artistice și educative pe care le organizează Casa de Cultură a Studenților din București, instituție subordonată în prezent Ministerului Tineretului și Sportului,  nu a dărâmat tradiții culturale ci a reușit să fructifice experiența generațiilor trecute adaptându-se vremurilor și transformărilor intervenite în societatea românească după anul 1989.