Romania Student Tour 2018

În perioada 25 – 28 mai 2018, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti realizează prima etapă de teren, din acest an, a proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României. Cu acest prilej, sunt programate deplasări în aria geografică a județului Sibiu, având ca obiective: ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice.

Acțiunea este dedicată Centenarului Marii Uniri și Anului European al Patrimoniului Cultural.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto “Transilvania, inima României”, ce se doreşte reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit, şi care permite publicului larg să cunoască şi să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiţie, istorie şi de obiectivele sale turistice. 

Catalogul va fi prezentat în seria de manifestări Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019”, dar și la diverse evenimente naţionale şi internaționale.

În urma acestor acţiuni, vor fi organizate la Bucureşti, cât şi în alte localități din regiunea explorată, expoziţii de fotografie.

În palmaresul programului sunt consemnate acţiuni ce s-au concretizat în 10 cataloage foto de mare succes: Dobrogea la răscrucea timpurilor, Descoperirea Naturii în Gorjul montan, Ținutul Vulcanilor, Țara dintre Crișuri, Din lumea Banatului, Haţeg ţinutul dinozaurilor, Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei.

Parteneri: Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret  Sibiu,  Casa de Cultură a Studenților Sibiu Asociația Grupul de Acțiune Locală Mărginime Sibiului,  Artografic, Fotoclub Orizont, Clubul Studențesc de Artă Fotografică București.

 coordonator proiect: Paul Bordaș, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.