Zilele Prieteniei - 2018

Schimbul Cultural "Zilele Prieteniei" este un spectacol de folclor autentic, de muzică și dansuri populare românești, ce se desfășoară an de an în București.
Spectacolul va avea loc sâmbătă, 2 iunie 2018 de la ora 18:00 în sala de spectacole ”Toma Laurențiu” a Casei de Cultură a Studenților din București. Intrarea este liberă.
Ajuns deja la a V-a ediție, evenimentul scoate în scenă două dansuri, rezultate dintr-un schimb de experiență între Ansamblul Folcloric ”Doinița” al Casei de Cultură a Studenților din București și Ansamblul Folcloric ”Doina Timișului” al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, dansuri învățate pe parcursul a doar două zile. Spectacolul include și dansuri populare din repertoriul celor două ansambluri folclorice și muzica populară din diverse zone ale țării, interpretate de soliștii noștri.
Artiștii prezenți în spectacol:
- Georgiana Aurica
- Maria Soare
- Robert Dumitru
- Ansamblul Folcloric ”Doina Timișului” al CCS Timișoara
- Ansamblul Folcloric ”Doinița” al CCS București
Vă invităm să ne urmăriți!
Ne găsiți și pe paginile de FB/CCSBuc si FB/AnsamblulDoinita
 
Zilele Prieteniei in România
Organizatori : Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, Asociația Doinița Dance Studio
Sprijin: Ministerul Tineretului și Sportului, Universitatea Politehnică București, 
Parteneri media: gratuitor.ro, bucharestculturalevents.ro, romaniabreakingnews.ro
 
Pe scurt despre cele două ansambluri:
 

 Ansamblul folcloric ”Doina Timișului”

”Chiar si cel mai agitat dintre orase si mai ales cel mai supus tumultului modern, a pastrat nostalgia baladelor traversând poienile, a dansurilor din luminisuri sau din inima satului. Tinerii din timisoara pastreaza în suflete melodiile stravechi si revenind adesea în satele strabunilor din Banat au decis sa recreeze pe scena imaginea acestei bucurii.

Si iata cum în 1959 a luat fiinta "Doina Timisului", ansamblu care reuneste studenti de la aproape toate facultatile din Centrul Universitar din Timisoara, ansamblu care s-a facut foarte repede cunoscut pentru ca si-a luat drept scop sa aduca omagiu extrem de variatei culturi traditionale. Înalt tinuta a spectacolelor prezentate, autenticitatea cântecelor si a dansurilor, a traditiilor si costumelor, aduse pe scena cu mare arta, au adus în putin timp acestei formatii un mare renume atât în tara cît si în strainatate.”

 

În prezent,maestru coregraf al ansamblului este Marius Ursu. (www.doinatimisului.ro)

 

Ansamblul folcloric ”Doinița”, deși proaspăt înființat (în anul 2009), se mândrește cu participări naționale și internaționale și cu aprecieri din partea persoanelor de specialitate. 
Repertoriul ansamblului este variat, cuprinzând dansuri populare din toate zonele țării: Oltenia, Muntenia, Dobrogea,Moldova, Banat, Bihor, Făgăraș, Năsaud, Maramureș și bineînțeles, Călușul, dansul reprezentativ al românilor. Fiecare dans este jucat on costumul specific zonei din care provine.
În prezent ansamblul “Doinița” condus de Simona Leasă. (https://www.facebook.com/AnsamblulDoinita/)