Civilizația Mărginimii

 Sâmbătă, 21 septembrie 2019, ora 10 00, la Complexul Turistic Rășinari "MONTANA GARDEN", va avea loc lansarea catalogului „Civilizația Mărginimii din cadrul proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural. Catalogul ”Civilizația Mărginimii” a fost realizat în urma incursiunilor documentare avute în ariile unităților administrative din Mărginimea Sibiului: Boița, Gura Râului, Jina, Orlat, Poiana Sibiului, Poplaca, Rășinari, Sadu, Săliște, Sibiu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tilișca și este dedicat Centenarului Marii Uniri, Sibiu Regiune Gastronmică Europeană și Anului Omagial al Satului Tradițional Românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari.

În deschiderea catalogului regăsim mesajele domnului Mircea Păcurariu, preot academician, prof. univ. dr. și domnului Bogdan Bucur, președinte, Grupul de Acțiune Locală Mărginimea Sibiului

 Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.                  

Romania Student Tour se desfăşoară sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, având ca parteneri GAL Mărginimea Sibiului, Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Facultatea de Geografie-Universitatea din București, Centrul de Cercetare a Mediului şi de Efectuare a Studiilor de Impact, UNESCO ProNatura, Clubul Orizont Sibiu, Artografica Sibiu, Clubul Studențesc de Artă Fotografică București.

***

Evenimentul are loc concomitent cu proiectul ”Tradiții culinare în Mărginimea Sibiului, ed. II, 2019”, organizat de Primăria Rășinari, co-finanțat de  Consiliului Județean Sibiu in cadrul Agendei Comuniății 2019 și a Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

 

coordonator proiect

Paul Bordaș