Înscrieri în Consiliul Național pentru Tineret

Ministerul Tineretului și Sportului anunță înscrieri în cele 10 comisii de specialitate ale Consiliului Național pentru Tineret, un mecanism de consultare, accesibil organizațiilor și tinerilor implicați direct, un consiliu care va sta la baza conceperii politicilor publice într-o manieră participativă.
Data limită pentru înscrieri este 20 septembrie 2020, ora 23:59 - ora României.

Consiliul Național pentru Tineret (CNPT) reprezintă un mecanism de consultare pe care Ministerul Tineretului și Sportului îl utilizează în elaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice de tineret la nivel național, care are la bază principiul dialogului structurat. Acesta își desfășoară activitatea în baza Ordinului de Ministru nr. 971 din 20.08.2020 cu anexele sale şi în conformitate cu reglementările legislației naționale şi europene în vigoare.

Principala competență a CNPT este dezvoltarea de planuri și redactarea de rezoluții și recomandări privind aspecte ce țin de domeniul tineretului. Documentele rezultate din activitatea Consiliului reprezintă documente suport pentru redactarea politicilor publice de la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului.

Consiliul Național pentru Tineret (CNPT) are un număr limitat de membri, pentru a facilita procesul de dialog al Ministerului Tineretului și Sportului cu propria sa structură consultativă. De aceea, structurile aplicante concurează pentru o poziție în CNPT. Plenul este format din 10 Comisii de Specialitate si are în componență maxim 50 de organizații membre, excepție fiind fundațiile județene pentru tineret, Fundația pentru Tineret a Municipiului București si federațiile pentru tineret județene.

Orice întrebări suplimentare le poți trimite la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau prin mesaj direct pe pagina de Facebook a CNPT.

Pentru mai multe informații, accesați Regulamentul de Organizare și Funcționare CNPT aici: https://bit.ly/32bXb50
Formulare de înscriere: https://forms.gle/NkXrYXJX6anW6NwD6
Model declarație pe proprie răspundere: http://mts.ro/wp-content/uploads/2020/08/Declaratie-PR-CNPT.pdf