Înscrieri Fotogeografica 2021

Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti vă invită să participaţi la ediţia a XXV-a a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica”.

 Înscrierile se pot efectua până pe 30 iunie 2021, on-line, prin intermediul adresei de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., cu lucrări în cele două secţiuni ale concursului: patrimoniu cultural şi patrimoniu natural, în categoriile elevi/studenți și open (fără limitare de vârstă).

Accesând următoarele link-uri puteți citi regulamentul concursului și formularul de înscriere

Jurizarea lucrărilor se realizează între 1 - 15 iulie  2021, iar anunţarea rezultatelor se va face în data de 1 august 2021 cu ocazia vernisajului Salonului Fotogeografica ce va avea loc la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București sau/și online live stream.

 Expoziţia cu cele mai valoroase lucrări va putea fi vizionată în perioada  1 -  15 august 2021.

Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică.

 Componența juriului este următoarea: Cristian Lascu, senior editor National Geographic România; Dinu Lazăr, AFIAP; Eugen Negrea, AFIAP, președinte Asociația Artiștilor Fotografi din România; Istvan Kerekes, EFIAP/ diamond 3; Radu Igaszag, prof.univ.dr. Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.                                                    

Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare dintre cele două secţiuni, pe categoriile menționate. Acestea constau în programe şi tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate. 

Acţiunea se derulează sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului.

Partenerii tradiţionali ai proiectului sunt: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, National Geographic România, Zitec, UNESCO Pro Natura, Facultatea de Geografie Universitatea din București. 

Fotogeografica este un brand consacrat și are, până în prezent, un palmares impresionant, fiind una dintre cele mai longevive acțiuni cultural-educative din România. Este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti. (www.fotogeografica.ro., pagini de FB/CCS Buc, FB/Fotogeografica)

***

Fotogeografica s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o ”mișcare-fenomen”. Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au realizat expoziții personale de mare succes. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă. Manifestarea a devenit o tradiție culturală în România și un brand consacrat

 Paul Bordaș

coordonator Fotogeografica

 

Căutați Casa de Cultură a Studenților din București în on line: